Mountain Bike Trasee

 

33km

Diferenta de nivel: +930 m
Timpi limita de concurs: 4 ore

51km

Diferenta de nivel: +1530 m
Timpi limita de concurs: 6 ore
 

Maratonul Olteniei proba MTB este un maraton tipic de MTB cross country care iti va pune forta si aptitudinile la incercare pe cararile si padurile din imprejurimile orasului Ramnicu Valcea.

Competitia se adreseaza iubitorilor de mountain bike si ofera doua variante de traseu, unul de 33 km si unul de 51 km.

Trasee

Ti-am pregatit doua trasee, unul mai scurt de circa 33 km si unul mai lung de aproximativ 51 km. Ambele au startul in zona parcului Zavoi, Ramnicu Valcea. In ceea ce priveste diferentele de nivel, la cursa scurta de 33 km avem o crestere de altitudine de aproximativ +930 m, iar la cursa lunga de 51 km intalnim o crestere de +1530.m.

Dupa aproximativ 1,2 km de sosea se face dreapta pe un drum betonat, din acel punct incepand un urcus pieptis de cateva sute de metri. Traseul, care prezinta urcari si coborari prin paduri si pasuni, este abordabil fara probleme, cu putine zone abrupte. In prima portiune vor exista cateva urcari mai accentuate si cateva segmente de posibil push-bike. In 10-15 minute vei trece insa peste acest tronson si te vei bucura de frumoasele peisaje de pe dealul Capela.

Intrucat vei intalni multe intersectii, fii atent la indicatoare si la asistentii de drum pentru o cursa frumoasa, in siguranta si fara obstacole.

Traseul lung se desparte de cel scurt dupa aproximativ 21 km de la start. Finish-ul ambelor curse are loc in acelasi loc ca si startul, in parcul Zavoi.

Timpi limita de concurs:
33 km – 4 ore
51 km – 6 ore

Dupa acest interval, traseul se inchide, asistentii ies de pe traseu si marcajele se curata. De asemenea, este oprit sistemul electronic de cronometraj.

Taxe de participare

Taxele de participare pentru probele din cadrul Competitiei sunt diferite in functie de perioada in care se realizeaza inscrierea si sunt impartite in 4 praguri (P1, P2, P3, P4). Taxele sunt exprimate in lei.

 

*Taxele COMBO nu includ si proba de maraton de 42km. Pentru detalii va rugam consultati Regulamentul

 

 

 

 


Parteneri 2018

Platinum |
Gold |

Silver |

Parteneri Media |                 

Parteneri Locali |