Pentru al saselea an consecutiv, Grupul CEZ in Romania duce mai departe angajamentul asumat catre comunitate, dubland suma stransa din taxele de participare achitate de catre concurenti, pentru a o dona in scopuri caritabile

Anul acesta, insa, Maratonul Olteniei isi propune sa aduca in atentia sportivilor si suporterilor evenimentului trei cauze diferite – toate relevante pentru Oltenia. Astfel, fiecare persoana care participa la competitii are ocazia sa selecteze, in ziua ridicarii kiturilor de inregistrare, beneficiarul pe care il va sustine.

Descopera-le pe toate, mai jos.

Fundatia World Vision Romania – Paine si maine

Fundatia World Vision Romania este cea mai mare organizatie, care are peste 28 de ani de programe neintrerupte in Romania rurala. Cu o abordare unica, axata pe dezvoltarea comunitatii, organizatia pune in centrul activitatii sale bunastarea copilului, pornind de la premisa ca ruperea cercului de saracie si vulnerabilitate, in cele mai multe familii cu risc, implica un efort comun de imbunatatire a calitatii vietii prin informare, mobilizare civica, implicare si cresterea capacitatii si responsabilitatii. Scopul World Vision Romania este de a restabili capacitatea si speranta parintilor de a-si creste copiii cu demnitate, evitand dependenta sociala si economica. 

Programul Paine si maine ofera servicii de tip afterschool in comunitatile cu risc ridicat de saracie si vulnerabilitate (mese calde si 2 ore de activitati educationale si ajutor zilnic). In prezent, acest program sustine 1.256 copii. Fondurile directionate din partea sportivilor Maratonului Olteniei vor fi folosite pentru a contribui la implementarea programului Paine si maine in Valcea, prin dotarea cu piese de mobilier si echipamente a scolilor care ofera programe after-school. Fiecare optiune exprimata pentru acest program inseamna o sansa in plus la educatie si dezvoltare pentru micutii beneficiari ai acestui program. 

Descoperă mai mult.
 

Asociatia „Little People” - Program zilnic de sprijin psihosocial pentru pacientii din Oltenia

Asociatia Little People” a fost fondata de catre Katie si Shajjad Rizvi, la Cluj-Napoca, din dorinta de a oferi adolescentilor si copiilor diagnosticati cu cancer sprijinul de care fiecare dintre ei are nevoie. In prezent, asociatia colaboreaza cu centrele oncologice pediatrice din Romania si Republica Moldova, oferind o gama larga de servicii de inalta calitate.

Serviciile presupun programe zilnice de sprijin psihosocial pentru pacienti, evenimente complexe pentru supravietuitorii de cancer, servicii profesionale in coordonarea voluntarilor, sprijin material pentru spitale, prin renovarea salilor de joaca si donarea de echipamente medicale.

In 2017, la cererea personalului medical al Departamentului de Pediatrie II, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Craiova, a inceput implementarea programului de suport psihosocial zilnic pentru pacientii de cancer din zona Olteniei. De la prima activitate si pana la sfarsitul anului trecut, 60 de copii si adolescenti cu afectiuni hemato-oncologice au beneficiat de sprijinul voluntarilor si psihologului Little People. Fondurile stranse cu ajutorul participantilor la Maratonul Olteniei pot contribui la continuarea acestui program.

Descoperă mai mult.
 

Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, cu sprijinul Crucea Rosie Valcea – Aparatura moderna AccuVein

Spitalul Judetean de Urgenta Valcea este una dintre institutiile care au beneficiat in trecut de sprijinul oferit de catre Grupul CEZ in Romania. Nevoile sunt, in continuare, mari, iar, de aceasta data, necesarul pe care Maratonul Olteniei il va acoperi este reprezentat de un aparat AccuVein.

O situatie comuna in randul pacientilor sectiilor de urgenta si al copiilor, care fac investigatii in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea este ca, atunci cand este necesar sa li se extraga sange, multi dintre ei au dificultati in gasirea venelor. Acest lucru se traduce in incercari dificile si proceduri dureroase, care intarzie rezultatele. Situatia ar putea fi evitata prin achizitionarea unui dispozitiv AccuVein, care indica amplasarea venei, fiind adecvat pentru reperarea venelor periferice la proceduri medicale precum punctia venoasa. Peste 30.000 de pacienti ar putea beneficia anual de acest dispozitiv.

Descoperă mai mult.

 

 


Parteneri 2018

Platinum |
Gold |

Silver |

Parteneri Media |                 

Parteneri Locali |